ESTA aanvragen voor de USA – VisumBuitenland.be/amerika

Reist u naar de Verenigde Staten? Dan heeft u een ESTA nodig. Een ESTA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen. Vraag het vereiste ESTA aan via https://visumbuitenland.be/amerika. Aanvragen duurt ongeveer 5 minuten. Het ESTA wordt vervolgens per e-mail naar u toegestuurd. Bij spoedaanvragen gemiddeld al na 17 minuten.

Moet ik een ESTA aanvragen?
Zonder een ESTA krijgt u geen toegang tot Amerika! Om Amerika binnen te reizen zonder visum heeft u als Nederlander of Belg een ESTA nodig in 2018 en 2019. Deze aanvraag is verplicht om naar Amerika (USA) te reizen zonder visum, anders wordt u standaard geweigerd op uw vlucht naar de USA. Een luchtvaartmaatschappij mag u zonder geldig ESTA namelijk niet meenemen. Ook als u Amerika moet inreizen als tussenstop, om vervolgens op korte termijn weer door te reizen naar een ander land, moet u een ESTA aanvragen voor uw korte verblijf in Amerika. Als u dus bijvoorbeeld naar Panama vliegt met een tussenlanding in de Verenigde Staten (en u de luchthaven niet verlaat), vereist de VS een geldige ESTA.

Wat is een “ESTA”?
ESTA is een afkorting en staat letterlijk voor: “Electronic System for Travel Authorization”, wat neer komt op een verplichte elektronische reistoestemming. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Een ESTA is dus geen document zoals een visum (https://visumbuitenland.be/amerika/visum), maar een reistoestemming die u vooraf moet aanvragen om de USA binnen te reizen. Zo weet de US vooraf wie er het land binnen wil reizen.

U kunt direct het ESTA aanvragen via https://visumbuitenland.be/amerika. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste eerst de veel gestelde vragen bekijken op deze website. Vaak heeft u zo snel een antwoord op uw vraag. Wij wensen u alvast een voorspoedige reis en een prettig verblijf in de VS.